Hmeichhe Tih Hur Dan

Tihthianghlimna famkim chan chauha tih theih Pathian hnena inhlan pumhlumna leh a thua nun thianghlim changtu mi thianghlim hmasate nun chu a tawm a ni. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. Kum 10 a liam meuh chuan hmel thar kan hmu ta. Fa neih na chang hria a hruai nachang hre leh silo mipate hian zirlohna chen kan nei a ni tih kan pawm ngam leh phal a hun ta ngawt mai. Mipa leh hmeichhe kâr a hmangaihna thûk leh dik tak awm ang hi kan Pathian leh lei mihringte kâr a awm a lo ni ve. Zun kawngah chuan fel lo eng emaw a awm em an fiah na turin hei hi tih a ni chawk bawk thin. Mosia Dan te, Thusawm pek te hi Dan siamna hmanraw tha tak a ni a, Bible-a tih leh tih loh tur kan hmuh zawng zawngte hi ram hrang hrang te hian an mahni ram milin an hlawm khawm a ni ber. He sikul-ah hian Geography leh History a zirtir ber a, a zirtir mai ni lovin amah ngein Bengali leh Hindi tawngte a zir belh zel bawk a, hun rei lo te. Vairengte ah hmeichhe pawngsual/khuaikhemna thleng tam 10:55 am Tualchhung No comments RMSA,Kolasib District bul tuma Gov’t Vairengte High School a zirlai hmeichhia ten misual laka mahni inven dan ‘Self Defence for Girl Child’ programme hawnna ah Joint MHIP President Lalnunhlui chuan,Vairengte ah inpawng sualna a tam thu a sawi. Tun thleng hian hmeichhe duhawmna chu mipa tukdawlna tha tak ala ni fan mai. Hmeichhe Mawngtam Tih Len Dan Tha Tak Chu- Lo Ti Ve Ngei Ngei Rawh An Hringtu Nu'n A Thihsan Ni Rei Lovah An Hringtu Pa'an A Kalbosan Hmeichhe Rilru Chu Restaurant-ah A Hriat Theih - Nu Nih A Tlin Dawn Nge Dawn Lo Thlengin 95% A Dik. An warden nu atang chuan bul tan a ngai a ni. Posts about Mizo hmeichhe thlalak written by byronkhiangte. Mi suak sual chuan a awm dan chu ban san sela, mi fel lo chuan a awm dan chu bansan bawk rawh se,” a ti a. Chutih lâia ka lo ngaihthlâk dân leh ngaihruat zui dan chuan Pitcairn thliarkâr chu mi tam tak (tam tak tih lemah Mizoram âia tlêm daih nuaihkhat bawr vel) awmna niin British sawrkar hnuaia rambung khat, ram pangngai ve tak ni turah ka ruat a. Hetiang hian a ni maw kan Mizo nun hi a lo chhiat tawh, ka ti hial bawk a ni. A chunga kan sawi ang a inti mipa taka, ‘Nu-i i bai chhuan a liam, han chawk rawh’ an tih ang khi mipa tih dan tur a ni a, mipa chu pa takin an awm tur a ni e ka tihna a ni lova, a phena thil awm, eng vanga hetianga ti ngam hi nge an nih tih hi kan ngaihpawimawh zawk tur chu a ni. Tih tur awma mu rei, a awm loha tho hma i nih loh nan hma takah tho \hin ang che. A tawpa min fawh dan ka ngaihtuah letin khatiang kha a vawi khatnaa thleng tur a ni lo tih ka hria a, pawi ka tiin ka zak ngei mai. Posts about Mizo hmeichhe thlalak written by byronkhiangte. Mahse, ‘pasal’ tih thumal chuan eng emawni hi min ngaihtuahtir ta tlat mai a ni. Com/Mz/18 2 0 1 8 MIZO ( Modern Indian Language ) Full Marks: 100 Time: 3 hours The figures in the margin indicate full marks for the questions. Hmeichhe fing chuan ei tur tui ringawt a ngaihtuah a, hriselna tan tha tur aimahin a duhzawng leh tui tih zawngah a sum a khawhral thin. He Page hi Mizo mipuite'n dan kan zir ho na leh dan lama harsatna kan neihte inpuih tawnna tura siam. of Printed Pages—7 HS/XII/A. Amaherawhchu, Mizoram a hmeichhe pawl din a nih a tanga, an buaipui ve tawh Mizo Hnam Dan (Customary Law) a hmeichhe dinhmun siamthatna mumal tak sawitur ala awm lo hi ngaihtuah tham tak a ni. A hnuai a Video hi lo en vela i hmuhnawm tih ve zawng ani em?. In \awng\aina hi kan ram leh hnam, kohhran hian a mamawh teh a nia. Tin, pawimawh tak tak si, mahse ka hmaih palh tlat si te pawh a awm ngei ang. Chuan, i hmuhna hmun emaw, in inbiakna hmun emaw kha i sawi tel anga, a lo hre mai ang che. A nupui tur nen khan an khua a inhlat r0pui sia, man leh mual inhlan a buaithlak an tia, man aiah mipa lamin hmeichhe chhungte top up an thunsak keuh. A khuhtu thingtang chu rang deuhin a han paih kiang a, a thingthi a, a han pawm tho a a lo zawi hniang mai a, a pang erawh chu a la lum thar thar a. Hmeichhia pawh chu a lo pa viau a nih pawhin hmeichhe dik tak anga enkawl a ngai tihna a ni mai. txt) or read online. Lalhlumawii aiin Grace Lalchhanhimi chuan thiam zawk chan changin, Chanmari YMA Hall-ah Grace-i hi Mizo Idol atan thlan a nih thu Mizo Idol host Zonuni chuan a puang a. Also Anyone can download Inluk dan tur's newest and oldest mp3,hd mp4 songs. A hnuaiah hian Video entur ka dah leh a, Video hi en la he Hmeichhe bon zia hi i hria ang. New South Wales Central Coast a khawsa Amber Luke (kum 24) hi hmeichhia te zing ah pawh awm tha duh lo pawl a ni ve a, hmeichhe pangngai tak kha Dragon girl tih a ni tawh. Wales han tih hian zofate lung a kuai a, Pathian hnenah lawmthu min sawitir thin a ni. Ram lam leh in lama mipa leh hmeichhe tih tur an thliar hrang hrangte chu ngaihtuah chhunzawm atan dah phawt ila. -a chu, a enkawl lai dam lo pakhatin a check up laia a thlá lâksak leh video siama a puh avângin man a ni a, Becton-a hian April, 1, 2014 khan a dam lo enkawl lai phalna la lovin a kap leh mawng báwr vêl thlá a lâk sak nia sawi a ni. Issuu company logo. A chhan pawh Justin-a hian tunah bialnu a nei reng a,tiang a bialnu te hmuh loh laia hmeichhe dang kawp pawi tihna nei miah lo leh mipa hur deuh hi ka huat zawng tak. Tin, Vakiria pawh Mipa khim tur a ni hek lo. Published by Central Kohhran Hmeichhia. A chhante chu:-1. Chuta tang chuan Lib-i ka en dan chu a dang tan a. A kut mi rethei lamah a phar a; a ni, renchhamte thlengin a ban phak a. Sex leh Abortion : Nau tih tlak khapna dan a awm a, khap anih loh dan pawh a awm a, statistics pakhatah chuan Tun hnai Aizawl Civil Hospitalah Kum 12 (1991-2002) chhunga nau ti tla 2943 an awm laiin, A hma kum 21 chhung (8141) kha a tluk thuak nia!!!. Tin, tunkum November 4 2019 a kan tawngtaihona tura kan hriattur leh tawgtaipui tur hrang hrangte. Din Dan Dik. Tin, tunkum November 4 2019 a kan tawngtaihona tura kan hriattur leh tawgtaipui tur hrang hrangte. Lal Isua hi thihna hnehin a tholeh ngei a ni tih hi thup bo tumin nasa takin bei mah se, a zirtirte hnenah te, Mari Magdalini te, Emau kawnga \hian dun hnenah te, a mite hnenah a inlar zel si a. Mizo hmeichhe sexy Posted by Hmelthatea David on 4:03:00 PM Christmass lai a ni bawka, rilru in Bethlehem ran in leh sabengtung lam hawi lo mahse, he sabengtung hi kan in bul lawkah a lo dinga, ka la ve mai mai nih hi. Lalpan a thu malsawm rawh se. Amaherawhchu, kan nihphung leh kal mek dan kan thlir chuan Kristianna dah pawn duhna a lian telh telh anga hlauhthawn theih a ni. Mipa tam tak chuan hmeichhia chu an kal dan atangte an chal atangte an awmdan atangte virgin an nih leh nih loh a hriat theih an ti thin a, hei hi thudik a ni em? An rin thu an sawi nge ni a, a dik ve tak tak tih chungchang kan sawi ho dawn a ni. Hmeichhe palite chuan President rorel dan chu ngun taka ngaihtuah chian a \ul tih an sawi a, a ram awp dan chu a mumal loh bakah a buai hle a, a kehchhe mek a ni an ti a, a rorelnaah eirukna nunphung nghet takin a tuh niin an sawi. Khatianga pasal zawn kha tunlai khawvela hmeichhe thenkhatte tih dan a ni ve reng em? Lo ni ta se la, pasal zawn dan dik leh tha a ni kan tithei ang em le? Amaherawhchu, he thawnthu atanga thil chiang tak kan hriat theih awm erawh chu mipa rorelna kulh kawngka phenah khan hmeichhiate an lo inphum ru reng a ni tih hi a ni. Message deliver hun te ka'n dah tak na a, internet neih loh lai ka nei zeuh zeuh a, an rawn thawn hun leh ka hmuh hun h a inang kher lo tih hre ve hrim hrim ila. Mihring hmelma ber mahni a ni. Mi rel that loh zia (Sermon tawi) Kan ka a thuchhuak a pawimawh - by Tluanga Colney Mizoram kan society ah hian Mizo chi hnih kan awm a tih theih ang, pakhat zawk a chu zuk leh hmuam a fihlim lo, zu ruih pawi ti lo, fel vak lo a ngaih te kan ti thei ang chu. tuna i thil tawn poh chu chu hmeichhe naupang te thlarau ngei chu ani chiah ang em tih chu hriat a har ka ti khop mai. THE ZOZAM TIMES NEWSPAPER. Chutia a nun dan chu kei pawh chuan tha ka tih loh avangin zan khat chu ka zilh melh melha, mahse tawngkam khat pawn min chhang lo, tichuan kan mu a, chhun ah office ah ka rawn kalsan leh maia, tlaia ka haw leh chuan kan nu chu alo in buala, rooma ka luh chuan ka inthlak a, chutia ka chetna velah chuan side tablea a phone chu ka pal thla palh a. Join Facebook to connect with Ava Oih Om Loh and others you may know. Hmeichhe kal kak deuh te hi mipa thenkhat chuan a thianghlim tawh lo ang. Mipa chu hmeichhe tellova a tlei theilo leh hmeichhia pawh mipa lova tlei zolo tur a siam a nih angin kan biak Pathian hi kan tello hian a khua a har hle dawn tih hria la,hmangaihtu i vahbosan khan a na hle dawn tih hria ang che. (2) Sub-section 1-na in a sawi mi tupawh Central Executive Committee om a thawhpui chuan an committee thusawiho naah a tel ve thei ang a, mahse vote a nei lovang; a tel theihna. Buai a ziaawm deuh a. Ani pawhin a hai lo. thu ngaihnawm: bawnghnute no khat Nikhat chu mipa naupang rethei tak hian a sikul kal pah hian in tinah lut lawrin thil a zuar zel a, a pawisa neih chhun chu pawisa 10 chauh a ni a, a ril a tam hle bawk a ni. IWD hi a tirah chuan International Working Women's Day tih a ni a; kum tin March 8-a hman thin a ni. Message deliver hun te ka'n dah tak na a, internet neih loh lai ka nei zeuh zeuh a, an rawn thawn hun leh ka hmuh hun h a inang kher lo tih hre ve hrim hrim ila. Heng te hi hre reng chungin lan dan danglam leh design danglam hret kan duhna ah hian kan hmang dik lo tam hle. Hmeichhe aw laihawl bass part nena inzul tak a ni a, a thum tur erawh a ni hauh lo a, a rik dan tur hi man fuh a ngai khawp mai. Hei hian kan damdawi hman tur chu natna hrik huat ber eng ni ang tih hriat theihna a ni. Chuvangin, tuna kan pawm dan, 'tleirawl hi mipa leh hmeichhe sawina a ni' tih hi kum 1910-1940 bawrah pawh an pawm dan a ni tih a chiang hle a. ENKAWL DAN :. Uinote mawi te phei hi chu rinawmna zirtirna a lang daih thung a, Mizo lo neih dan leh ram humhalh a \ulzia pawh a thu leh hle ah hian tam tak kan hmu thei bawk a ni. He thil ti chiangtu deuh mai chu tunlai kan thalai te nun dan atang hian a ni awm e. Hmeichhe football hmasawnna atan MFA Women's Football League kalpui turin an pawm a, a zir chiangtu tur leh a a kengkawhtu turte an ruat fel nghal. Mihring nun hi complicated tak a ni a, kal khat lutuka mi a kal chuan a famkim loh dan a nasa uchuak bik thin. Bass (B) hi mipa sak tur niin mipa aw in a tlin theih hniam ber a ni. Puii a ni a Warden chu, Nu te lampang deuh sa pan ve tak hnute lian lo hmai fai ving veng hi a ni reuh a. Join Facebook to connect with Ava Oih Om Loh and others you may know. Nu leh Pa mawl biak suh, an hming pawh sawi nawmnah suh. Kawi hmanga infiamna a ni ve ve, mahse, hmeichhiain an hmandan leh mipain an hman dan erawh chu a dang daih a ni. Mizo mipaho anga mahni tih peih miah loh titurin an hmeichhiate an tawng an tawng ve lo a ni ang. A neuh neuh tam tak a awm a, a tlangpui chiah tarlan a ni. Movie shooting kan la zo silo mahse, a mah tiat thuak tu Zonunsangi chuan a ai aawh ta a nih kha;Mizo film ah hetianga mi ai channa hmasa ber anih ka ring!. Search America's historic newspaper pages from 1789-1963 or use the U. Heti khawp hian Lib-i nen hian kan inzui nasa a, inngaihzawnna lam thu reng reng kan la sawi lo. A pasal chu Suria sipai rual hotu Naamana a ni. Mipa leh mipa emaw hmeichhia leh hmeichhe inkar atangin Pathianin inthlah pung tura min tihna hi puitlin theih a ni lo mai ni lovin; mipa leh hmeichhia nih hlutna leh Pathian tum dan kalh leh hnualsuatna a ni zawk. Bethani khuaa Simona inah chaw a kil lai pawh khan Hmeichhe pakhat chuan hriak rimtui, a hunlai chuan man to tak mai tur kha a luah a rawn thih tih kan hmu a, a zirtir te lah chuan khatia hriak rimtui man tam tak mai Isua lu a luan raltir mai ai chuan sum tam takah chantirin mirethei te chawm nan leh chhawmdawl nan hmang se tia rilru an lo neih. Klinefelter's syndrome hi a tam em em a, mipa 500 zinga pakhat talin Klinefelter's syndrome hi nei tura ngaih a ni a. Download Hmeichhe Rin Dan Dik Lo Pahnih Video Full HD. Literature tha kan tih chu hringnun darthlalang dik tak hi a ni. i kawppui kha i tan a rin awm tawk em i hre duh a ni chuan lo ti ve chhin teh le Kan sawi hi chu pian phung tihdanglam a ngai lo a Tu tan pawh a tih theih vek Topic dang sawi tur pawh lo thawh zel te u Hei bak chu sawi tur vak ka hre tawh lo Pliz join me on instagram Khawlbawm A dik vek nge maw Ka ril vak lo hle hetah hi chuan He video hi. Makeup-in engtin chiahin nge an hmel a tih danglam a, mipa rilru a khawih danglam dan kan en ang. Kohhran Hmeichhe Inkhawmpui Lian Vawi 44na chu a tiak ta a. Chung zawng zawng bakah Pathian hnena nasa taka tawngtaina nen, dawhthei taka enkawl tur an ni. Mipa in min duh em tih hriat dan😉 (Hmeichhe tan) Mizo helpline show. Mihring hmelma ber mahni a ni. Chuti angin hetih hun laiah hian India ram nên pawh an lo inhre pawh daih tawh tih a chiang a, chuti chung chuan Isua pian hun laia Rome lalber Kaisara hun laia chhiarpui lo awm hi India History-ah a tel lo a ni a, Kaisara hian India chu a awp tel lo tih heta tang hian a chiang hle a ni. In thlen hmasak phawt nge tha anga, chu hmeichhia chu thlah phawt tia a in ngaihtuah reng lai chuan a bul a hmeichhe tawp ve hnik hnek tak mai (a tawp han tih hian a thawmhnaw leh a taksa a bal ka tihna ani chuang lo ania, a incheina thawmhnaw chu fai teh mahse tunlai a an hak thin thawmhnaw te pi ni mai awm a hlui ani ve reng reng a) chuan. In hrang in chhuak san chiah a a ron nui. Literature tha kan tih chu hringnun darthlalang dik tak hi a ni. Lehlamah chuan an fa hrinte an tihpuitlinzia a tilang bawk. In hrang in chhuak san chiah a a ron nui. Ram pum nghawng pawngsual thubuai chu. A nih leh, engvanginnge hmeichhe naupang hi nu ina a awm, i en ang u. Kohhran Hmeichhe Rorel Inkhawm 2014 Bulletin - Download as PDF File (. Thu hretu 114 zet hnen aṭanga thil thlen dan ngaihthlak a nih hnuah thu­tlukna hi siam a nih thu tarlan a ni. A chhante chu:-1. Author: Slchhunga Gooner August 28 Zirtawpni-a Chhingchhip-a hmeichhe naupang pahnih thattu ni-a puh, Lalchhantluanga chuan hmeichhe naupang pahnihte chu a thah ngei a ni tih Court-ah a sawi. mipa tana hmeichhe sam Hmeichhiate siamtu i hnenah lawmthu ka sawi e Mipa-hmeichhia leh palchhia tehkhin fotute hnenah hian anmahniin an zir chuang loh chuan an hmeichhiate hi pawngpaw thlak ngawt fo theih an ni bik lo tih hriattir la, palchhia pawh pal tur bungrua neih hmasak a ngai tih hriattirin palhung tura tha a lo berah tlem tal thawh a. THE BORLEY RECTORY ; ( the most haunted house in England ) CASE : HAUNTING 13th century - 1944 Suffolk Border ; East England Engvang hian nge mitthi tawh te thlarau hi khawvela anla cham a, kalbo mai lova mihringte zing a lo inlar thin le, tih hi sawi thiam a har khawp mai a, rindan mai mai chuan, khawvela an dam chintur aia hma a thi te (life cut short /usually traumatic in some way)a thi. Kohhran thuhmun loh vang te, chhungte inbiak thiam loh vang te, chan mai hlauhna te leh chhan dang chi hrang hrang vangin kohhran dan zawm thlapa Biakin hawng khera inneih hi mi tam tak tan chuan a theih loh ve fo thin tih kan hriat ve a tul. Central Kohhran Hmeichhe Committee chuan mi retheite pawh an nat ve thin tho avangin hetiang mite dinhmun hi ngaihthah chi a ni lo va, he rawngbawlna hi Lal Isua rawngbawlna chhunzawmna pawimawh takah ngaiin an ngaihlu hle niin Pi Lalpianthangi, Central Ko hhran Hmeichhe Committee General Secretary chuan a sawi. HMEICHHE RAI THEIH LEH RAI THEIH LOH HUN Hmeichhia hi an period hian ovum (chi or egg) a in siam thin a, Chu an chi chu an period ni atanga chhiar tanin ni 14 na vel hi an chi puitlin hun a ngaih a nian chi hi darkar 12 atanga darkar 24 vel thleng chu dam tur a ngaih a ni a, an chi chu chi kawng ah rawn phei in mipa chi lut nen in belhbawm in chhulah naute a lo in siam ta thin a ni. A tawp ber ah Adama chu hrilh a ni leh ta a ni. Ka Pu Nupui Ka Lu. Hmei-akara-achhia kan tihlai hian Hmeichhe fingin chhungkua a din anlo ti a. Hmeichhe zingah hian nu naupai mek te pawh kan bang bik chuanglo hle bawk. Chuvangin, tuna kan pawm dan, 'tleirawl hi mipa leh hmeichhe sawina a ni' tih hi kum 1910-1940 bawrah pawh an pawm dan a ni tih a chiang hle a. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo,” ka tih takah chuan “Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. Hmeichhe hur hun lai Shu Han during the, three Kingdoms period of China. MHIP General Assembly hi nimin khan \an a ni a, ruahman lawk ang chuan vawiinah chhunzawma kum 2019-2021 chhunga an pawl hruaitu tur thlang tur an ni a, inthlanna buatsaih dan turah thil dik lo awm nia hriain Pi Rohmingliani Aizawl Kulikawn veng chu Court-ah a zualko a, Court-in a ngaihtuah hnuah MHIP te chu inthlang rih lo turin nimin khan a hriatitir a ni. Chung zawng zawng thlentu leh min zirtirtu chu Thlarau Thianghlim a ni tih hre tlatin Pathian Thu- Ropui leh Hlu hmaah hian i kun theuh ang u. Kohhran Hmeichhe Rorel Inkhawm 2014 Bulletin - Download as PDF File (. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial hian theih tawp chhuahin zirlaiten kawng hrang hranga hma an sawnna tur a ngaihtuah reng thin. Hmeichhe hrisel pangngai chuan Ni 28 dan zelah thi a nei thin a; a thi neih a tam viau thin a nih chuan Bawnghnute no 3-4 in thin se chu chuan a thi chhuak tam lutuk tur a titlem theih tih hriat reng a tha. In \awng\aina hi kan ram leh hnam, kohhran hian a mamawh teh a nia. Chutah Mawia chu a chawl thuta, "Bungbu roh le boihte, i chhu hi ka la lu don chauh ania" tiin Siamtei chu a bungbut tir nok2. Movie shooting kan la zo silo mahse, a mah tiat thuak tu Zonunsangi chuan a ai aawh ta a nih kha;Mizo film ah hetianga mi ai channa hmasa ber anih ka ring!. Mizo nula chhelo leh Mizo hmeichhe chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo, leh Mizo hmeichhe chhe lo tih zawk tur tih sawi kan tum lem lo. Sir James a chet a ngai ang. Hmai tung sawl deuh leh hmai bial lam that dan inan lohzia hrechiangtu tan chuan bûkna thuhmun hman chi a ni lo tih a hriat nghal a. hian engemaw nikhuaa hmeichhe hmeltha tarlan hi an uar em em a tih theih a. Download full HD MP4 Inluk dan tur song on android mobile. Mizo Pastor pathum lai Wales-a kan nei ta mai hi a lawmawm hle mai. Chu naupang tawng chuan ka rilru hi a khawih takzet a. a lo tih te pawh kha ka tan liau liau a ni in ka hre ta hial a, Hmeichhe pakhat chauh an awm hleinem ti a ka ţhianten min fuih sauh sauh lai pawh khan a ni hi chu ka lairilah hian a bet tel tawh tlat si a, a ni hi chu tuma sawipui ngai lovin ka lakah hi chuan tlingsa a ni reng a ni. Historical Novel an tih ang hi a ni. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. Zirna leh mawng sawi inzirtir chu a inpersanah mi thenkhat chuan an ngai maithei. (iii) Hnar tawt tawng a hluar hle. CANCER NATNA CHUNGCHANGA HRIATTUR PAWIMAWHTE Dr. Thangchhuah kawr hi hmeichhe hak tur a ni lova, Puan zeh hi mipa bih tur a ni hek lo, Thangchhuah diar tial hi dara bah tur a ni lova, khim tur a ni. Tih tur awma mu rei, a awm loha tho hma i nih loh nan hma takah tho \hin ang che. Tichuan a rawng pawh a eng deuh emaw vut rawng deuhin a rawn inthlak thin bawk. 30-04-2016. Anni zingah hi chuan fa nei tawh lo tura insiam tih hian hmeichhe tih turah an dah deuh zel, mipa insiam kan la nei lo. Sunday, 17 February 2013. a, a changleh a rem dan angin alo dep let ve thin boka. In hrang in chhuak san chiah a a ron nui. ENKAWL DAN :. Mosia Dan te, Thusawm pek te hi Dan siamna hmanraw tha tak a ni a, Bible-a tih leh tih loh tur kan hmuh zawng zawngte hi ram hrang hrang te hian an mahni ram milin an hlawm khawm a ni ber. Naupang leh haite chu an piang leh zel ngai. nan ruak kengkung leh sexy uchuak taka inchei chunga a hur herh zawnga mipui hmaa inlan an Mizo hmeichhiete hian inchei dan mawi tawk: pin. Buai a ziaawm deuh a. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo," ka tih takah chuan "Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. Pastor-te lah hi mi tam tak an inneihtir tawh avangin inneih kalphung an thehlei thing thiam ang zel a, chutih rualin 'he mite hi an vawi khat inneihna a ni' tih hre lo niawm fahranin eng kim zei êm êm vek tûrah an ngai emaw ni. Ninhleiin tawpeng a nei, a peng lehlam a bal. Kan Biak In hmel danglam dan. Nimahsela Darthiangi chu a duh em emin a ngai em em mai a, tin, Darthiangi pawhin a ngai em em bawk a. Ropui khawp mai a. Mipa aiin hmeichhe naupang an la tam zawk zui a. Ram pui ṭhiat a lo neih hun lai kha chuan hmeichhe hna leh mipa hna kha kan thliar hrang ṭ hin ngei mai a, ṭ awngkamah pawh ‘Hmeichhe awm nem’ tih kan nei a ni. Hun vawng dik lo. A tirah chuan a pangai lo viau I tithei, I tih chhunzawm zel chuan ngaiah I nei chho mai ang. 11th Issue of Lunglen Magazine. Eng tik laiin nge Isuan a lo pêk tih reng reng a lang lova. Pricila-i ve thung chu Tinuama nen chuan an inbe zel a, an inkawm a, an inkawm zel a; Tinuama chu a lo zeiin a ngaihsak thiam si, a inphahhniam thiam si; khawhar chu a hnem tehmeuh e! Pricila-i pawh chuan a Profile a han check-in mi lerh tak leh hur tak a ni ang tih chu a ring thiam tho mai! Mahse, an inkawm an inkawm a, an inhmu ta zel a. BWA Hmeichhe tawngtai Ni Posted on November 2, 2017 November 2, 2017 by admin November 6, 2017 (November Thawhtanni hmasa ber) hi khawvel pum huapa Baptist Kohhran inzawmkhawm (Baptist World Alliance)-a Nuho (Women's Fellowship) ten kum tin tawngtairual an neih ni a ni a. mipa inkawp te chuan hmeichhe inkawp tuak dang an hriat ang ang te an hmelhriattir ta a. a thla a hrang in tih kha ka thianpa nih kha aw by tma dakop KUm 9 mi lek ala ni a, chhia leh tha tak tak pawh thliar hrang thiam thei tur khawp a, rilru puitling tak pu pawh ala nilo, mahse anute-i (ahming sawilo ila) chuan chu naupang kum 9 mi. Zirna leh mawng sawi inzirtir chu a inpersanah mi thenkhat chuan an ngai maithei. Din Dan Dik. Lal ngai lo lal a na, an lal a kha. KUM 2013 BIAL HMEICHHE INKHAWMPUI REPORT Khawzawl Venglai Pastor Bial Kohhran Hmeichhe Inkhawmpui Vawi 27-na chu Venglai Kohhran Biak In ah neih mek a ni a, nimin lam khan rorelna neih a ni a, Rorel Palai 108 an kal a ni. Hmeichhe bula hetiang tih hi thaibawih na a ni hranpa lo, duh ber te chan ai chuan thaibawih deuh pawh a pawi lo an ti alawm. Home Mizo-Thuziak Mizo Hmeichhe Man Tam Ber Pi Sainguri Sailo. (Hmeichhe SEX damdawi (Sildenafil Citrate-Womenra) hmeichhia Sex lama chak lote tana siam pill pawimawh tak a ni. Tin, pawimawh tak tak si, mahse ka hmaih palh tlat si te pawh a awm ngei ang. In \awng\aina hi kan ram leh hnam, kohhran hian a mamawh teh a nia. Zun kawngah chuan fel lo eng emaw a awm em an fiah na turin hei hi tih a ni chawk bawk thin. A pakhat leh khi chu,prosecution lamin duh tawk an sawi hnu ah Judge chuan a hmeichhe (victim) hnen ah – “ A nang a pawh chuh I lo tang ve eih lawm maw ni le ?” tih a a zawh lai in Ukil chuan a. Heng te hi hre reng chungin lan dan danglam leh design danglam hret kan duhna ah hian kan hmang dik lo tam hle. 🌹🌹🌹Hmeichhe ho hian eng nge an lawm pawh Ka hre nek love. Africa rama sangha chi khat, Peters' elephant-nose fish an tih chuan sai-nawn ang deuh hian nawn a nei ve a. sazu tih len dan tak tak. Eng tik laiin nge Isuan a lo pêk tih reng reng a lang lova. (v) Hnar atanga hnai chhuak ( rhinorrhea) hi a hluar hle bawk. Tûn kum March thlaa Kâwnpuia Presbyterian kohhran hmeichhe inkhâwmpui chuan Ramhlun north bial aṭanga thu lut "Presbyterian Church of India hnuaiah hian hmeichhia Theology Degree nei, a âwm leh phu te chu Pastor / Minister atan nemngheh (Ordain) theih ni ve rawh se" tih chu inkhâwmpui chuan a pawm a. Mizo hmeichhiate hian inchei dan mawi tawk hriat a tul. Post edit pahin tlem azawng ka siamtha a,chhiar anawm zawk nan leh hriat a awl zawk nan ka siam tha nual a a hma post original kha chu a chhangchhe emai a, blog siam tirh lam deuh a mi te a nih avangin a hnawk deuh nuaih a nih kha!. Hmeichhe mawina ber leh duh awmna ber pakhat chu mawngbawr ani kan tilo thei lovang, hmeichhia chu hmetha hle mahse an mawngbawr azawr viau chuan duh antui lo thei hle ani. Mahse chumi darkar la la chuan tih danglamin ka awm leh ta. Chung zawng zawng thlentu leh min zirtirtu chu Thlarau Thianghlim a ni tih hre tlatin Pathian Thu- Ropui leh Hlu hmaah hian i kun theuh ang u. 2011 (Thawhleh zan) Dar 7:00 hian Aizawl Venglai Kohhran Hmeichhe bultumin Kohhran Hall-ah Special Programme hman a ni dawn. He miin a tihchian em em Mizo tawng hi a punctuation dik hmang tur leh internet khawvela kan thil chhut luhte a lo dik zawk theih nan hian school level-ah Mizo tawng hi nasa taka zir a ngai a, ziak dan dik. Movie shooting kan la zo silo mahse, a mah tiat thuak tu Zonunsangi chuan a ai aawh ta a nih kha;Mizo film ah hetianga mi ai channa hmasa ber anih ka ring!. Mizoram chu Union Territory dinhmunah hlan kai kan ni a. Ti chuan, 'Check disk option' a lo lang ang a, 'Automatically fix file system error' tih leh 'Scan for and attempt recovery of bad sector' tih kha i tick ve ve ang. Zirchianna neitu te chuan hmeichhe zu in nasaah chuan an thluaka serotonin system zu in a tihchhiat dan hi kum 4 vel atangin a lang tan niin an sawi a, chutih laiin mipaah chuan kum 12 vel atang a lang ve tan chauh, an ti. ` Mahatma Gandhi khan India hmeichhia te chu, India in zalenna a sualna kawng a lo inkuangkuah bik mai lova, a tak tak a tel ve turin a sawm thin a. Mihring nun hi complicated tak a ni a, kal khat lutuka mi a kal chuan a famkim loh dan a nasa uchuak bik thin. Ram changkangte tih dan angin jail hi mi sualte insiamthatna "rehabilitation" hmuna siam a duh thu leh chumi atan mi thahnemngaite nen hma an. THE BORLEY RECTORY ; ( the most haunted house in England ) CASE : HAUNTING 13th century - 1944 Suffolk Border ; East England Engvang hian nge mitthi tawh te thlarau hi khawvela anla cham a, kalbo mai lova mihringte zing a lo inlar thin le, tih hi sawi thiam a har khawp mai a, rindan mai mai chuan, khawvela an dam chintur aia hma a thi te (life cut short /usually traumatic in some way)a thi. Samsona chu thu a awihlo a, a tawpna kan hria, hmeichhe lakah a tlawm a ni. Join Facebook to connect with Ava Oih Om Loh and others you may know. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. hian engemaw nikhuaa hmeichhe hmeltha tarlan hi an uar em em a tih theih a. A nuta a lo kal ang a, ar a rawn keng ang a a rawn ral ang, an talh tur a ni, kaichhuak emaw kaithang emaw kher lo mahse kaithian an ti ngei tur a ni. An hnute avang ngawt a ni lova, thaah mipa tha an tluk lo hle tihna ani. Amaherawh chu he dan hian court in a nupui pasal neihna 'valid' lova a puante chu a huam lovang. Disable tawp dan. A no te lain, an inbe fel a. Uinote mawi te phei hi chu rinawmna zirtirna a lang daih thung a, Mizo lo neih dan leh ram humhalh a \ulzia pawh a thu leh hle ah hian tam tak kan hmu thei bawk a ni. Africa rama sangha chi khat, Peters' elephant-nose fish an tih chuan sai-nawn ang deuh hian nawn a nei ve a. Fehtea - A hming tak Kawlhnuna (Pahmei fa upa a ni a, a pan a fehpui tirha a la tet em avanga fehtea tih tak a ni). Mipa a nih chuan mipa nih dan, tih dan leh nunphung hrilh a, enkawl a fuih tur a ni. Mizo Nula Lam Hot ber video. A rawn pawr hrep lehnghal. Chumi hnu chuan Calcutta khawchhak, Entally an tih hmuna Loreto Sisters-ten hmeichhe tana a bika an din St. Hmeichhe fel chuan an luhna Pasalte chhungkua a siamtha thin a,chhungkaw zahawmtakah a siam thin zawk a. *DAN(LAW) IN HMEICHHE CHANVO A PEKTE*. Mizo nula dik tak a nih avangin khawvel hmeichhe nalh ber ber, lawmman chhe thei uma phe vel ruai thinte nen chuan khaikhin theih a ni lova, tehna thuhmun hmanga endik chi pawh a ni lo. Mipuite kha pek loh bîk an ni tih pawh a awm chuang lo. Wales han tih hian zofate lung a kuai a, Pathian hnenah lawmthu min sawitir thin a ni. Post edit pahin tlem azawng ka siamtha a,chhiar anawm zawk nan leh hriat a awl zawk nan ka siam tha nual a a hma post original kha chu a chhangchhe emai a, blog siam tirh lam deuh a mi te a nih avangin a hnawk deuh nuaih a nih kha!. Zirna leh mawng sawi inzirtir chu a inpersanah mi thenkhat chuan an ngai maithei. Buai a ziaawm deuh a. of Printed Pages—7 HS/XII/A. A chhan pawh Justin-a hian tunah bialnu a nei reng a,tiang a bialnu te hmuh loh laia hmeichhe dang kawp pawi tihna nei miah lo leh mipa hur deuh hi ka huat zawng tak. Literature tha kan tih chu hringnun darthlalang dik tak hi a ni. A pakhat leh khi chu,prosecution lamin duh tawk an sawi hnu ah Judge chuan a hmeichhe (victim) hnen ah - " A nang a pawh chuh I lo tang ve eih lawm maw ni le ?" tih a a zawh lai in Ukil chuan a. Download full HD MP4 Inluk dan tur song on android mobile. Hmeichhe mawina ber leh duh awmna ber pakhat chu mawngbawr ani kan tilo thei lovang, hmeichhia chu hmetha hle mahse an mawngbawr azawr viau chuan duh antui lo thei hle ani. Mizo nula dik tak a nih avangin khawvel hmeichhe nalh ber ber, lawmman chhe thei uma phe vel ruai thinte nen chuan khaikhin theih a ni lova, tehna thuhmun hmanga endik chi pawh a ni lo. tih chu a inhria a; mahse, Pathianin A tihdamsak thei tih a hria a ni. Tin, hmeichhe felleh fing chuan Nu hi chhungkaw darthlalang an ni tih hi a hrechiang thin. Hmawng kungin a zamna thing a zemhlum hnuah thingkung lianpui a lo ni thin ang hian chanchin Tha kan thinlunga a lo luh chuan zawi zawiin sual a ei ral a, kan pumin mi a nei thin a ni tih thu te a sawi a ni. In hrang in chhuak san chiah a a ron nui. Lal ngai lo lal a na, an lal a kha. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. ** Ultrasound leh X ray. Sf (lat tardio sigla) 1 - Espécie de abreviatura formada de iniciais ou primeiras sílabas das palavras de uma expressão que representa nome de instituição ou entidade comercial, industrial, administrativa ou esportiva, tal como ONU, por Organização das Nações Unidas, e CBF, por Confederação Brasileira de Futebol; acrografia. Heng te hi hre reng chungin lan dan danglam leh design danglam hret kan duhna ah hian kan hmang dik lo tam hle. mipa tana hmeichhe sam Hmeichhiate siamtu i hnenah lawmthu ka sawi e Mipa-hmeichhia leh palchhia tehkhin fotute hnenah hian anmahniin an zir chuang loh chuan an hmeichhiate hi pawngpaw thlak ngawt fo theih an ni bik lo tih hriattir la, palchhia pawh pal tur bungrua neih hmasak a ngai tih hriattirin palhung tura tha a lo berah tlem tal thawh a. Hmeichhe fing chuan a pasal hna thawk hawng thlahleh tih hriat takin a lo hmuak țhin a, mipa fing chuan hma taka in thlen a ngahkhlel em em țhin. Nikum 2016-ah khan January atanga November thlainkarah hetianga hmeichhe tleirawlte hman khawlohna hi "Lighthouse" NGO an tih, "People Against Pornagraphy and Sexual Violence" pawlte chuan hmeichhe 148 zet an tanpui a, cases 83 lai ziak lutin, kum 2015 ah cases 29 chauh a awm laiin,nikumah a hluar chho zawk a ni, an ti. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo,” ka tih takah chuan “Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. Serotonin chu hormone pawimawh tak, kan mood (hlim leh hlim loh) control tu a ni. 4,915 likes · 3 talking about this. A kutin hmui kut a chelh a, a kutin hmuithla a vuan a. Hmeichhe kal kak deuh te hi mipa thenkhat chuan a thianghlim tawh lo ang. I zun tawh phawtchuan apply thin ang che, side effect a awmlo, nitin i tih chuan automatic in a tight nghal ani mai Kegel exercise hi hmeichhia bik tan a ni lo a, mipa ho pawh khan tih theuh i tumang u, nupa nun hmanna kawngah nasa takin a pui tih hriatchhuah a ni. Lal ngai lo lal a na, an lal a kha. "Fate hming hi nu leh pa phuah tur a ni," tih hi ka ngaih dan a ni phawt a. Mizo Pastor pathum lai Wales-a kan nei ta mai hi a lawmawm hle mai. Hmeichhe suaksualte pawhin i tih dân an zir tâk hi, 34 I puanah pawisawilo, mi retheite thisen a kai e,. A thil sawiah pawh a lantîr bawk a. Din dan, taksa hawi her atangin mi confi a hriat theih. Ngaihzual Nang Nen tih movie kan chan lai hian Makuri chu a thawnthu ang deuhin Bombay (Mumbai a la nilo) a kal thlak a hun tawh avangin min liam san ta si. How Messi, Ronaldo, Pogba, Neymar hit penalty kicks. Sex leh Abortion : Nau tih tlak khapna dan a awm a, khap anih loh dan pawh a awm a, statistics pakhatah chuan Tun hnai Aizawl Civil Hospitalah Kum 12 (1991-2002) chhunga nau ti tla 2943 an awm laiin, A hma kum 21 chhung (8141) kha a tluk thuak nia!!!. A nuta a lo kal ang a, ar a rawn keng ang a a rawn ral ang, an talh tur a ni, kaichhuak emaw kaithang emaw kher lo mahse kaithian an ti ngei tur a ni. “Tin, in tih apiang chu thusawiah emaw, thil tihah emaw ama zarah Pa Pathian hnena lawmthu hril chungin Lalpa Isua hmingin ti vek rawh u. Tiang chuan, kohhran dik chu Eden huan pawn atangin rul thlah leh hmeichhe thlah = kohhran chu indovin Pathian duh dan chu chu Israela = Pathian fate kaihhruainaah lo langin Apostle kohhran thianghlim chuan do a hlawh dawn tiin kum 1260 chhung a bikruk bo hnuah a lo lang leh ang tih chu Daniela pawh chuan Daniela 12:11,12-ah a lo hrilhlawk bawk. Pathian khawngaihna leh malsawmna kan dawng nasa em em a tun dinhmunah chuan kum 2004 a kan upa berin min boralsan tih loh ah chuan kan chhungkua ah thihna in ro a la rel lova kan vanneih tak zet ani. Hmeichhe makeup hman chhan. Chuti anih chuan hmeichhe thenkhat inchhungkhura harsatna tawk mek te dikna leh chanvo hmuhalh nan te, hetiang thil hluar zel tur dan beh nan leh dik taka hman a nih theih nan zirtirna mumal tak nen he dan hi kan kalpui thiam a tul hle ang. Thalai zek zawk in han in chei ila 'Chhungkhat Pa a tan chuan a zia a naupang em mai. 30-04-2016. BWA Hmeichhe tawngtai Ni Posted on November 2, 2017 November 2, 2017 by admin November 6, 2017 (November Thawhtanni hmasa ber) hi khawvel pum huapa Baptist Kohhran inzawmkhawm (Baptist World Alliance)-a Nuho (Women's Fellowship) ten kum tin tawngtairual an neih ni a ni a. Home Mizo-Thuziak Mizo Hmeichhe Man Tam Ber Pi Sainguri Sailo. Hmeichia leh mipa inlaichinna, ram leh khawtlang pum chanchin, hmeichhia nun atanga bih chianna hmanrua pakhat ni. Thu romantic leh sweet deuh deuh, internet lama mi nilo, nangma phuah chhuah ngei thawn thin la, chu chu a lo ngaisang em em thin ang. Internet leh facebook vela tawngkam lar tak pakhat chu 'chhe lo' or 'chhelo' tih hi a ni. Mediterranean Tuipui leh Tuipui Sena hmuh a ni a, sumdâwnna thil pawimawh tak a ni. Tlanna hna chu mihringte thawh tur ni lovin, Pathianin a fapa Isua Krista thawh turah ruatin Krista chungah mawhphurhna a nghat ta zâwk a ni. Ka Pu Nupui Ka Lu. Cool : Tunlai tleirãwl tam takin cool an tih mai, corex, nitrozepam, diazepam adt. Zu lah hi a mawl apiangah a thawk na emaw tih turin loud speaker a in tel emaw tih tur a ri lung lung chi pawh an awm. Damlo tih \awngkam lo chhuahna hi i han chhui teh ang :1. Inhawmpui hmang turte zing dar 9:00am ah chhuak thei tura insiam peih vek tur a ni. THE BORLEY RECTORY ; ( the most haunted house in England ) CASE : HAUNTING 13th century - 1944 Suffolk Border ; East England Engvang hian nge mitthi tawh te thlarau hi khawvela anla cham a, kalbo mai lova mihringte zing a lo inlar thin le, tih hi sawi thiam a har khawp mai a, rindan mai mai chuan, khawvela an dam chintur aia hma a thi te (life cut short /usually traumatic in some way)a thi. An warden nu atang chuan bul tan a ngai a ni. Hetih hunlai hian Mizote kan la mawlin thingtlang lo nei ringawta eizawng thin kan ni. Sex leh Abortion : Nau tih tlak khapna dan a awm a, khap anih loh dan pawh a awm a, statistics pakhatah chuan Tun hnai Aizawl Civil Hospitalah Kum 12 (1991-2002) chhunga nau ti tla 2943 an awm laiin, A hma kum 21 chhung (8141) kha a tluk thuak nia!!!. Thangchhuah kawr hi hmeichhe hak tur a ni lova, Puan zeh hi mipa bih tur a ni hek lo, Thangchhuah diar tial hi dara bah tur a ni lova, khim tur a ni. Keneth Chafin. How Messi, Ronaldo, Pogba, Neymar hit penalty kicks. Mediterranean Tuipui leh Tuipui Sena hmuh a ni a, sumdâwnna thil pawimawh tak a ni. Hmei-akara-achhia kan tihlai hian Hmeichhe fingin chhungkua a din anlo ti a. Bass (B) hi mipa sak tur niin mipa aw in a tlin theih hniam ber a ni. "An va hlu em, thilnung tinreng" tih hla a phuah a. A tawp ber ah Adama chu hrilh a ni leh ta a ni. Nikum 2016-ah khan January atanga November thlainkarah hetianga hmeichhe tleirawlte hman khawlohna hi "Lighthouse" NGO an tih, "People Against Pornagraphy and Sexual Violence" pawlte chuan hmeichhe 148 zet an tanpui a, cases 83 lai ziak lutin, kum 2015 ah cases 29 chauh a awm laiin,nikumah a hluar chho zawk a ni, an ti. Lalpa tihtu hmeichhe hrin atangin khawvel hriat tham mi an lo chhuak chawk. Kum 10 a liam meuh chuan hmel thar kan hmu ta. Chutia a nun dan chu kei pawh chuan tha ka tih loh avangin zan khat chu ka zilh melh melha, mahse tawngkam khat pawn min chhang lo, tichuan kan mu a, chhun ah office ah ka rawn kalsan leh maia, tlaia ka haw leh chuan kan nu chu alo in buala, rooma ka luh chuan ka inthlak a, chutia ka chetna velah chuan side tablea a phone chu ka pal thla palh a. A hnuaiah hian Video entur ka dah leh a, Video hi en la he Hmeichhe bon zia hi i hria ang. Min ngaizawng ta emaw tih mai awl khawp a min han enkawl chiah chuan a ta ah min siamin kan dam sawng sawng a. Lal Isua hi thihna hnehin a tholeh ngei a ni tih hi thup bo tumin nasa takin bei mah se, a zirtirte hnenah te, Mari Magdalini te, Emau kawnga \hian dun hnenah te, a mite hnenah a inlar zel si a. Posts about Mizo hmeichhe thlalak written by byronkhiangte. Chung atanga teh chuan ka fate hming hi ka phuah ta a. Com/Mz/14 2 0 1 4 MIZO ( Modern Indian Language ) Full Marks: 100 Time: 3 hours The figures in the margin indicate full marks for the questions. Home Mizo-Thuziak Mizo Hmeichhe Man Tam Ber Pi Sainguri Sailo. Hmeichhe lamin mipa leh hmeichhia intluktlanna an rawn uar chho zel hi ka thlawp hle a, chutihlaimekin intluktlanna kan kalpui dan leh kan duh dan erawh bihchian deuh a ngaiin ka hria. 'Rawlthar' tih ve thung hi chu kan Bible-a, "Rawlthar, tho rawh ka ti a che" tih kha lehkhabua a chuanna hmasa ber a ni mai ang em? Ka hre lo le. "An va hlu em, thilnung tinreng" tih hla a phuah a. Hei hian hmanrua emaw taksa bung eng emaw ber hmang emawa hmeichhe chunga kutthlak ang chi te a huam a. 24:30 Mi thatchhe lovah ka kal a, Hriatna nei lo mi grêp huanah nên; 24:31 Ngai teh, hlingin a hnim phui chuk mai a, A chhûng zawng zawng chu taitenin a phui chuk mai a, A hungna lungpalte chu a chim vek a. Entir nan, Mizo hnam danah - Nupa tuak khatin, theih tawp chhuahin in leh lo din turin theih tawp chhuahin tha an tawh dun thin a. Pakhat zawk chu, kan man thei mai lo na a, kan nawrchizuar zuartu nu Fake account-ah chuan, kan nulai a hmuh leh theih em? a rawn tih tak sekah chuan, “Ka rawn hruai ang, vawiin tlaiah inhmu ula” ti rawh , ka ti a. New South Wales Central Coast a khawsa Amber Luke (kum 24) hi hmeichhia te zing ah pawh awm tha duh lo pawl a ni ve a, hmeichhe pangngai tak kha Dragon girl tih a ni tawh. A ni chuan, "tuaia, hmeichia I nih kha! ti in ka tih dan te an zir a,min chhaih nawm nah thei lutuk," a ti a. Mizorama Catholic Kohhran pawh, an inkhawm hruai dan liturgical hle mah se, kawng tam takah chuan pentecostal ziarâng an la nasa ve sâwt viau a nia. Kum 10 a liam meuh chuan hmel thar kan hmu ta. Hmeichhe fing chuan fate thianghlim takin a enkawl a, mipa fing chuan a nupui leh fanaute mamawh tihsak nachang a hre țhin. Damlo tih \awngkam lo chhuahna hi i han chhui teh ang :1. A chunga kan sawi ang a inti mipa taka, 'Nu-i i bai chhuan a liam, han chawk rawh' an tih ang khi mipa tih dan tur a ni a, mipa chu pa takin an awm tur a ni e ka tihna a ni lova, a phena thil awm, eng vanga hetianga ti ngam hi nge an nih tih hi kan ngaihpawimawh zawk tur chu a ni. I - ZOTLANG KHAW TOBUL:- Zotlang khaw lo pianchhuah nachhan bulpui ber chu Champhai zawl leilet vang hi a ni. Nurse Hmeichhe hmelțha leh kut no thep maiin duat taka min han enkawl chu a damdawi tel lo pawh khan min enkawl se kan dam tawh hrim hrim. Mizo Hmeichhe Man Tam Ber Pi Sainguri Sailo. Khawtlanga sualna hi, chhungkuaah zung a kaih dan chhui lova siamṭhat kan tum chhuan ka hlawhchham ang– Dr. Mizo Hmeichhe Lam Sexy Thiam. Kawi hmanga infiamna a ni ve ve, mahse, hmeichhiain an hmandan leh mipain an hman dan erawh chu a dang daih a ni. Ka Pu Nupui Ka Lu. tak takin a he video hi chawngkhum dan tlang huat loh a ni a,in tihhlimna 7 years ago. Ropui khawp mai a. Mipa tanga bei a, mipa rinchhan tur an nih hmel hle a ni. peih lo hmel hi thil hmuhnawm lo bertte zinga mi a ni.